Waarom een krabpaal

Een krab/klimpaal heeft meestal 3 functies.

Hij wordt gebruikt als krabpaal, klimobject en slaapplekje.  Als er meer katten in huis zijn, dan heeft hij een sociale status die een bepaalde rangorde kan bepalen.

Een krabpaal is een noodzakelijk item in je interieur.  Tenzij u er geen bezwaar tegen heeft dat uw kat het behang of de meubelen van een nieuwe look voorziet.

Krabben doet een kat om zijn territorium te markeren.   Onder de voetzolen zitten kliertjes die geurstof afgeven.  Een kat kan je dit niet afleren of verbieden.  Het zit in zijn genen.  Je moet je kat iets geven waar hij naar hartenlust zijn nagels kan aan scherpen en dat tevens aantrekkelijker is dan je behang of meubelen.  Je kan je kat wel aanleren waar hij mag aan krabben, dit door je kat te belonen of te bestraffen.  Als u je kat betrapt terwijl deze de nagels aan het scherpen is aan je behang of meubels, blijf dan vooral rustig ! Neem je kat op en zeg duidelijk “nee” en zet je kat op de plaats waar hij wel zijn nagels mag scherpen.  Veeg met de pootjes over de krabpaal.